HISTORIEN

Ideen/drømmen om at brygge eget øl blev undfanget i 2003 for at brygge en øl med smag efter tysk tradition, men med den lethed, som engelske ales har.
Det mest umiddelbare resultat var på det tidspunkt registeringen af domænet: birkebryg.dk

Tilløbet til selve brygningen tog endnu nogle år med smagning og læsning til inspiration, og i 2007 blev de første øl brygget. Eksperimenterne var til glæde for omgivelserne med opfordringer til at fortsætte, og den øl, som nu hedder Dark Ale, blev udviklet.

Dark Ale blev brygget som det første større bryg på BIE's Bryglab i Farum i efteråret 2011 med støtte fra stedets brygger.

I 2012 fyldte restaurant "proppen" i Birkerød 40 år, og dette blev markeret med brygning af deres Gourmet Ale - en kraftig øl efter belgisk klostertradition.

2012 blev brugt til design af nye recepter, uddannelse som Diplombrygger og indledt samarbjde om kontraktbrygning på Bie's Bryglab i Farum, hvor Birkerød Bryghus fortsat brygger sine øl.

I 2018 er bryghuset blevet godkendt til økologisk produktion. Der bryggges herefter udelukkende med økologisk malt og økologiske ingredienser, hvor de findes.

 


 

Hent brochure her

 

Hent økologierklæringen her